Какво обзавеждане за баня да изберете?

мебели за баня
Когато говорим за обзавеждане за баня, най-често свързваме това понятие с мебели за баня и по-рядко с плочки за баня, смесители за баня и т. н. Ще ви покажем основните видове обзавеждане на това помещение относно мебелите.

В зависимост от материала на мебелите, обзавеждането основно е два вида- от дърво и от PVC. Разбира се, към него приспадат и мебели от МДФ, ХДФ и др. PVC обзавеждането е характерно за нашата страна поради спецификата на баните в нашите жилища, които често са малки и нямат възможност за проветряване. Все повече хора предпочитат мебели за баня, изработени от пластмаса, отколкото от дърво. Повечето потребители дори не се интересуват от външния вид на даден шкаф например, стига той да е от PVC. Те избягват дървените мебели, тъй като се страхуват да не се подуят от влагата в помещението. За съжаление има много подобни случаи.Дървените мебели не трябва да имат пряк допир с водата и затова се препоръчват за помещения, които са достатъчно големи.

Обзавеждането за баня трябва да е водоустойчиво, а дървените мебели нямат толкова добро състояние в това отношение заради техния производствен процес. Ако те са изработени от естествено дърво, тогава трябва многократно да се обработят със специален за целта лак, така че да имат напълно запечатано водоустойчиво покритие. Колко до мебелите от МДФ и ХДФ, те също трябва да са качествено обработени с бои, лакове и т. н. И тъй като всички тези процеси струват сравнително скъпо, обзавеждането за баня от тези материали е нормално да се предлага на висока цена.

Ето защо голям брой от потребители избират мебели от PVC, за да са сигурни, че са направили правилен избор. И все пак ако решите да заложите на обзавеждане за баня от дърво, трябва наистина да сте много сигурни в произхода на мебелите, както и в това, че производителят ви дава гаранция за тях.

Източник: keramo-bg.com

Най-интересното този месец